Media

In 2022 heeft er een recensie gestaan in het dagblad Trouw (4 sterren) over het boek ‘de zin van het Niet-Weten.  De recensie is hier te lezen.

28 mei 2021 Via de link kom je bij een blog over corona en zingeving.

1 maart 2021.  Ik heb verschillende bijdragen geleverd aan het blogboek van het Tocqueville-project.

Op 21 januari 2021 alweer in Zinvol.  ‘Leiderschap is in en nederigheid is uit’. 

Op 4 januari  2021 is een interview met mij te lezen in het blad Volzin over hoe je via de zeven wezenlijke vragen je eigen sterke verhaal kan ontdekken.

Op 14 januari 2021 staat er een verslag in het blad Volzin over de workshop: ‘Ontdek je sterke verhaal’ dat ik voor de lezers van Volzin gehouden heb.

In het decembernummer 2019 van het blad Vieren staat een artikel van mijn hand met als titel: ‘Opgebrand? Rust, Ruimte en Spirituele intimiteit’.

In het decembernummer van het blad Handelingen staat een artikel van mijn hand: ‘Oerscenes, zingeving en veranderende beleving’ (p51-57).

Op 20 oktober 2019 is er een blog opgenomen over verhalen en de weg naar Santiago bij de Storytelling Academy 

Op 9 oktober 2019 is er een filmpje opgenomen over ‘Bomen op de weg’ (in dit geval niet naar Santiago maar op de campus van de Radboud universiteit).

Op 31 september 2019 is er een blog van mijn hand geplaatst op katholiek.nl. Het is een bewerking van een hoofdstuk uit de publicatie: ‘Bomen over de weg naar Santiago’.

Hoogleraar Oosterse Religies, Paul van der Velde  en ik geven bezinningsdagen onder de noemer: ‘de edele kunst van het niet weten’.  Op 3 mei 2019 schreef ik een blog hierover in de dominicanenkrant.

Op 25 oktober 2018 is er een artikel van mijn hand verschenen in de Metro. Keuzestress doordat je het eigenlijk niet weet. 

Ik heb een blog geschreven over het boek: ‘Het verhaal van je leven. Storytelling en de zoektocht naar een zinvol bestaan’. van Mieke Bouma en daarin ook een aantal ervaringen uit mijn pelgrimage verwerkt.

Ik ben samen met mijn vrouw vanaf eind maart tot half juli in mijn sabbatical gaan lopen vanaf Den Bosch naar Santiago. Vooraf heeft de universiteit al over deze pelgrimage bericht op 28 maart 2018:  ‘Op pelgrimage: ‘Breek uit je dagelijkse routine’.   Toen ik terug was heb ik daarover een aantal wijsheden (en dommigheden) opgeschreven.

Ik heb een blog geschreven op 28 februari 2018 over de onzin van geluk en de zin van het bestaan voor de website van het Dominicanenklooster in Huissen. Over dit thema geef ik ook workshops en studiedagen.

Het studentenblad Ans schrijft op 30 oktober 2017 over de toekomst van pretstudies en wat je er mee kan.

Het maandblad Plus heeft in de maand september 2017 een special over solliciteren en 50+ waarbij ik ook geciteerd word over de wonderen van storytelling; ook bij deze groep.

Een opinie in dagblad Trouw op 22 juli 2017: ‘Student en scholier zijn gebaat bij het ‘niet weten’ .

Blog op 1 juni 2017 Storytelling Academy: Storytelling als professie

In de Vox van 29 maart 2017. Opinie: ‘De keerzijde van het steeds maar moeten kiezen’.

Op 1 november 2016 heeft een verhaal in het NRC over mijn werk gestaan onder de kop: Baan nodig, vertel een verhaal.

Op 26 september 2016 in de Metro de column:  Slechts één letter verschil ….