Bezinningsbijeenkomsten

‘Een geestelijke weg naar een goede toekomst’.  

(Vrijdag 5 april 13.30 – 16.30 uur). Campus Radboud Universiteit Nijmegen.

Op deze bezinningsmiddag volgen we de geestelijke weg van de Heilige Ignatius (1491-1556). Voordat hij Ignatius (heilig) werd, heette hij Inigo (Baskische naam van Ignatius) en was hij een gewelddadige ridder. Hij schreef hierover een oefenboek dat een klassieker zou worden in de spirituele literatuur – de ‘Geestelijke Oefeningen’.

De vraag tijdens deze bezinningsdag is hoe je van Inigo Ignatius kan worden. Hoe onttrek je je aan vastgelopen patronen? Is verandering mogelijk? Hoe gebruik je je eigen verleden om tot inzichten voor de toekomst te komen? Welke weg heb je te lopen om van dwalende richtinggevend te worden? Wat zouden de scharniermomenten daarvoor kunnen zijn en welke inzichten van Ignatius kunnen hierbij helpen?

Deze workshop wordt gegeven door twee naamgenoten van Ignatius.Inigo Bocken, hoogleraar mystieke theologie en senior-onderzoeker bij het Titus Brandsma Instituut, Ignace de Haes, loopbaanbegeleider en storyteller bij de Faculteit Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen van de Radboud Universiteit.

Aanmelden. Iedereen is welkom.

Iedereen is welkom. Je kunt je aanmelden voor deze dag door een mail te sturen aan ignace.dehaes@ru.nl o.v.v.  Ignatiusdag.  Een week voor 5 aprilkrijg je een bevestiging en het definitieve programma toegestuurd, inclusief ruimte op de campus waar we deze dag houden. Deze dag bieden we gratis aan. Lunch en koffie en thee en borrel na zijn op eigen kosten. Deze dag wordt aangeboden door het Titus Brandsma Instituut en Career Service van de Faculteit Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen.

En verder

Bezinningsmidweek ‘De zin van het ouder worden’ in het klooster van Huissen van 10 t/m 13 juni 2024. 

Bezinningsweekend ‘Ik weet niet wat de toekomst mij brengt’  in het klooster van Huissen  van 30 augustus t/m 1 september 2024.