Reacties

Reactie op workshop storrytelling en solliciteren 11 februari 2020

Zojuist heb ik bij u de workshop ‘Wat wil ik met mijn toekomst?’ gevolgd. Ik heb het al tegen u gezegd, maar ik ga het nog een keer herhalen: Het was een ontzettend goede workshop waarvan ik enorm heb genoten en nog steeds een beetje versteld sta. Hoeveel inzichten goede vragen en luisteren naar boven brengen, is echt indrukwekkend. Dank u wel! Graag wil ik hierin verder en het hele project van ‘solliciteren en storytelling’ doorlopen. Ik ben erg benieuwd naar de andere vier vragen en ben er zeker van dat de eerste drie nog niet volledig zijn uitgeput. Zouden we hiervoor een afspraak kunnen maken?

Reactie op workshop storytelling en solliciteren 3 december 2019

Mijn oprechte excuses voor de late afmelding. Ik heb (wellicht door de blijdschap van afgelopen week) onze afspraak over het hoofd gezien. Na aanleiding van mijn sollicitatiebrief (inclusief “sterk verhaal”) mag ik aankomende week op maar liefst vier kennismakingsgesprekken komen. Een daarvan is morgen om 14:30 in Den Haag (bij de Tweede Kamerfractie van D66). Helaas ben ik daarom genoodzaakt om onze afspraak te annuleren. Als u het goed vindt, praat ik graag een andere keer met u. Volgens mij is er nog steeds veel te leren.

Reactie op college duurzaamheid en storytelling 6 juni 2019

Dit college lag heel dicht bij wat ik in mijn werk doe en dat was interessant. Het maakt dat ik scherper kijk naar wat ik heel exact doe. Op welke manier laat ik mensen hun verhaal vertellen, hoe haal ik daar de rode draad uit en kan dat nóg beter? Er zit overlap in de methode die jij introduceerde en de manier waarop ik werk. Interessant om te kijken naar de overlap en de verschillen (dat ga ik de komende tijd nog beter doen). Je college maakte me ook bewust van hoe goed mijn studiejaren aan de UvH passen bij hoe ik nu met branding bezig ben. Omdat het zo sterk ook over zingeving gaat. En zoals dat gaat, werkt dat inzicht empowerend :~) Ik vond het inspirerend om te zien, hoe je de anderen in zo’n korte tijd kon laten ervaren wat de kracht is van de combinatie van zingeving en storytelling. En tot slot gaf je college me een goede zet om het herschrijven van mijn LinkedIn-summary hoger op m’n takenlijst te zetten 😉

Verslag Netwerkcafé De Bilt 4 februari 2019

Verslag Netwerkcafé Eindhoven 10 januari 2019

Workshop: Wat is je sterke verhaal – Ignace de Haes

Als je op leeftijd bent en werk zoekt, dan weet je één ding zeker: je diploma’s helpen niet meer. Je zult op een andere manier aantrekkelijk moeten zijn voor de arbeidsmarkt. Ignace gaat in deze workshop met jouw op zoek naar je sterke verhaal. Het formuleren van mooie, originele zinnen en verhalen geven levenszin en perspectief bij het zoeken naar een nieuwe baan en bij het zingeven van je levensloop.

Na deze workshop kun je antwoord geven wanneer je wordt gevraagd wie je bent, heb je zinnen geformuleerd de blijven hangen, waarmee je verder kunt in het sollicitatieproces en heb je zin om aan de slag te gaan.

Ignace de Haes is loopbaanbegeleider en storyteller bij de Radboud Universiteit, Faculteit Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen.

Gemiddelde waardering: 9,1

Opmerking Wat is je sterke verhaal? – Ignace de Haes
zeer interessant, inspirerend, interactie
Heel mooi & persoonlijk.
uitstekend, prikkelend, aansprekend, respectvol
Uitstekende uitleg over het naar voren brengen wie jij bent en wat je betekent voor het bedrijf.
Soms is een baan niet het belangrijkste
Zeer positief
Prachtig verhaal en inspirerend
superleuk, interesse interactie
zeer inspirerend
zeer informatief en erg duidelijk
geweldig, zeer verrassend
moet iedereen en UWV weten
van toepassing op mijn situatie
goede interactie
zeer leerzame werkshop
onconventioneel

12 maart 2018. Workshop: Via je succesverhaal naar je droombaan.
Dag Ignace..
Zo ineens kom je van die pareltjes tegen op je levenspad.
Dat gebeurde me vanochtend toen ik u hoorde vertellen.
Wat een mooie manier om zo ons eigen verhaal de waarheid te kunnen en mogen laten zijn om daarmee echt op ons eigen pad te kunnen lopen.

23 januari 2018. Workshop Storytelling en Solliciteren bij www.starters4communities.nl
Feedback: Heeft mijn perspectief verandert! Andere manier van kijken.
-Heel erg interessant en leuk dat het zo persoonlijk was. Ik kan dit echt gebruiken in de toekomst.
– Het was mooi om met elkaar wat meer persoonlijke onderwerpen te delen en daardoor elkaar beter te leren kennen. Fijn uitleg te krijgen hoe je de dingen die je mee hebt gemaakt in je leven op een positieve manier kan gebruiken om te zeggen we je bent en waar je voor staat. Deze ervaringen vormen je namelijk op die manier alleen het is heel lastig om dit over te brengen op anderen.
– Het soort workshop waar ik lang op heb gewacht. Heel leuke manier om jezelf te leren neerzetten. Het helpt ook echt en is lekker praktisch!
– Heb hier erg veel aangehad. Ik leer nu langzaam beter waarderen wat ik al heb gedaan en al kan. En probeer nu minder te kijken naar wat ik allemaal nog “moet” kunnen.

14 december 2017. Zoals je ondertussen al van mijn dochter hebt gehoord, heeft ze haar droombaan gevonden. Ik ben bijzonder blij voor haar dat het nu eindelijk gelukt is. Aan dit succes heb jij ook bijgedragen. Dank daarvoor.

21 november 2017.  Workshop Solliciteren en Storytelling bij organisatie De Broekriem in Oss Ervaringen deelnemers via Linkedln  en via de evaluatie achteraf (gemiddelde waardering 9,1).  “De heer de Haes vond ik een uitermate inspirerende spreker. De sessie geeft stof tot nadenken en tot actie. Dank hiervoor.” 

2 oktober 2017. 'Storytelling helpt'.

Weer goed nieuws: ik mag op een volgend gesprek komen! Het kaarsje had gewerkt! Ze zeiden dat ik goede ideeën had, het een goed gesprek was, ik rustig overkwam en het Storytelling-stukje van m'n CV hen erg aansprak. Leuk he!? Dat van het Storytel-ling zeiden ze trouwens ook al tijdens het gesprek. Die complimenten kan jij ook weer in je zak steken ;-) Nogmaals dankjewel!

29 september 2017.  ‘Ik weet het nu wel’. 

Beste Ignace,  Per toeval las ik gisteren uw artikel in de Trouw over dat student en scholier gebaat zijn bij het ‘niet weten’. Dit liet me direct terugdenken aan het moment dat ik met u om tafel zat toen ik met u mijn proefsollicitatie mocht doen. Het is wellicht wat ironisch, maar op dit moment type ik dit bericht vanachter mijn computer op de afdeling Communicatie van een mooie bedrijf! Alles is dus voor mij erg goed uitgepakt en, naar aanleiding van uw artikel, weet ik nu wél wat ik wil. Ik leer elke dag ontzettend veel en in deze branche voel ik me echt als een vis in het water. Mijn stage omvat vele verschillende facetten en ik word meegenomen naar allerlei afspraken, omdat de Manager Communicatie me zo snel en effectief mogelijk wil laten kennismaken met het medialandschap. Mede dankzij u ging ik goed voorbereid naar mijn uiteindelijke sollicitatie, wat erin resulteerde dat ik werd aangenomen. Later vertelden mijn collega’s me nog dat ze eigenlijk de inschrijvingsprocedure al hadden gesloten en dat ik de állerlaatste sollicitant was, maar dat ze me wilden late komen en van mijn sollicitatie gecharmeerd waren. Ik heb dus heel veel geluk gehad en wil u nog graag bedanken voor uw tips en het oefenen van de sollicitatie. Dus bij deze: hartelijk bedankt.

25 september 2017.  ‘Mijn excuses’.

Beste Ignace,  Via deze e-mail wil ik graag mijn welgemeende excuses aanbieden dat ik zo lang niets van me heb laten horen. Na ons gesprek in juni ben ik direct aan de slag gegaan met het huiswerk en alle ideeën die je me had gegeven. Dit heeft toen binnen een paar weken geresulteerd in een baan!  Het afronden bij mijn oude werkkring en de overgang naar mijn nieuwe baan, met daarbij ook nog een verhuizing, maakten dat ik helemaal vergeten ben je te contacten met dit nieuws. Nu ik bezig ben een voor een al mijn verhuisdozen uit te pakken, kwam ik je boekje en het huiswerk weer tegen. Ik had natuurlijk veel eerder wat van me moeten laten horen. Nogmaals excuses en heel veel dank voor al je hulp bij mijn zoektocht naar een baan!

Verslag. 15 en 16 september. Kloostertweedaagse Sprititualiteit en Storytelling samen met Thomas Quartier.

Verslag door Thomas Quartier

VERTEL JE ROEPING!

Wat is je roeping? Wat is je professie? Deze vragen zijn niet alleen voor monniken van belang maar voor iedereen. Het is een hele uitdaging om je eigen levensverhaal aan de hand van die vragen tegen het licht te houden en te vertellen. Samen met collega Ignace De Haes mocht ik de afgelopen twee dagen in onze abdij een workshop begeleiden over storytelling en spiritualiteit.

Veertien deelnemers hadden zich voor deze tweede editie van ons ‘experiment’ aangemeld: studenten en alumni van de faculteit Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen. We begonnen met ieders persoonlijk verhaal aan de hand van de begrippen roeping en professie. Dat opende nieuwe perspectieven. Weet ik wel wat mijn roeping is? Geef ik er antwoord op? Welke professie zou ik hier en nu kunnen en willen afleggen?

SLEUTELMOMENTEN

Aan de hand van een deel van de storytelling methode stond iedereen daarna bij drie sleutelmomenten in zijn of haar leven stil. De hele groep leefde mee. Vertellen en op wat verteld wordt reageren – empathisch, samen, en toch iedereen binnen zijn eigen levensverhaal. Tot laat in de avond waren we intens bezig om ons wederzijds met verhalen en reacties daarop te verrijken.

WAT IS JE ZIN? WAAR HEB JE ZIN IN?

Het abdijritme bood ruimte om je roeping te vertellen, te laten bezinken en er een zin uit te destilleren. Zoals Ignace zo mooi zei: “Wat is je zin? Waar heb je zin in?” We werden allemaal zinzoekers en kwamen na een mooie viering in de abdijkerk in de kapittelzaal bij elkaar om onze persoonlijke professie uit te spreken. Wat is mijn kracht, wat kan ik, wat wil ik, wat bezielt mij? En: Wat staat mij nu te doen?

De intensiteit van deze twee dagen was voor de begeleiders en de deelnemers heel groot, maar het was het meer dan waard. Daar waren we het allemaal over eens. Je roeping te vertellen brengt je dichter bij jezelf, bij de zin van je leven. Dat wij daar als abdij ruimte voor kunnen bieden, is reden tot dankbaarheid. Dat de faculteit dit mede faciliteert, is geenszins vanzelfsprekend. Maar vooral zijn we elkaar dankbaar! Deo gratias voor elkaars roeping, waar die ons allen ook naartoe moge leiden. We gaan hier zeker mee door, en hopen van harte dat velen zich geïnspireerd voelen door de roeping en professie in hun leven. Vertel je verhaal – vertel je roeping – vind je professie!