Wat doet mijn hart zingen?

Soms krijg je een boekje waarin je blijft strepen. En waarbij je je bedenkt: ‘dat wil ik ook’. Ik heb zo’n boekje gehad als cadeautje voor mijn workshop voor de coaches van de dienst personeel en organisatie van de Radboud Universiteit waarvoor dank: Carmine Gallo: ‘Talk like TED. The 9 public Speaking Secrets of te World’s Top Minds’. 

Als je weet wat je passie is, maakt je verhaal eigenlijk niet meer uit.

Op het eerste gezicht lijkt het alleen maar te gaan over geniale hotemetoten, maar eigenlijk gaat het over het leven zelf, hoe daarover te communiceren en te delen. En nog preciezer: het gaat er om te ontdekken wat je passie is. Of zoals in het boek staat: ‘what makes your heart sing’.  Want als je weet wat je passie is, dan maakt je verhaal eigenlijk niet meer uit. Als je geen passie hebt wordt je verhaal niet meer dan een technisch vehikel. Een passie is volgens Gallo: ‘a positive, intense feeling that you experience for something that is profoundly meaningful for you as an individual’.

Ga op zoek en geef je passie de vrije teugels!

Die passie is dus niet je werk, niet je dagelijkse leven, niet je relatie; het zijn ideeën, verlangens, die jou zelf motiveren, energie en zin in het leven geven. Aan de andere kant geeft passie je werk, je relaties, je toekomst  ook diepere betekenis. Een echte passie wil je namelijk delen met anderen.  Het eerste hoofdstuk alleen al heeft een prachtige titel: ‘Unleash the master within. Laat ‘m los, geef je passie de vrije teugel. Waar word je warm van; waar word je enthousiast van, waar gaat je hart sneller van kloppen? Of de letterlijke vertaling uit het Engels: ‘Waar gaat je hart van zingen?’

OK. Wat is mijn passie? Wat doet mijn hart zingen?

Mijn hart gaat zingen wanneer ik een verhaal sterk kan maken. Mijn eigen verhaal, maar ook die van anderen. Dat ik hoop kan geven, zin kan geven dat ik voor verbinding kan zorgen. Aan mezelf, aan anderen en aan de gemeenschap en dat wil ik ontzettend graag delen. Dat is mijn bestemming en geeft me ongelooflijk veel energie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *