Ontdek je sterke verhaal (jij kan dat ook)

De laatste zinnen van het laatste hoofdstuk van mijn boek: ‘Ontdek je sterke verhaal. Geef je toekomst opnieuw vorm via zeven wezenlijke vragen’ gaan aldus:

De mens en zijn zinnen

Dit boek is gegaan over de mens en zijn zinnen, over het belang van het definiëren van zinnen en verhalen en over de invloed daarvan op loopbaankeuzes, levensloop en uiteindelijk de zin van het leven. Zin wordt gegeven door middel van memorabele zinnen en verhalen. De zinnen geven kleur aan de persoonlijkheid en zijn bij uitstek geschikt om de uniciteit en de talenten van iedere persoon naar boven te halen.

Het alledaagse wordt bijzonder

Het formuleren van verhalen via de wezenlijke vragen dwingt je om buiten de eigen kaders te denken en verbanden te leggen die niet altijd vanzelfsprekend zijn. Je wordt uitgedaagd om van het alledaagse iets bijzonders te maken. Zo word je bewust van de bijzondere dingen die je doet en de bijzondere ervaringen die je hebt.

Een goed geformuleerde zin geeft zin aan het bestaan

Ik ben ervan overtuigd dat in essentie ieder mens op zoek is naar de zin van het leven: in het loopbaanperspectief, in het levensperspectief én in het alledaagse bestaan. Om die zin te formuleren kunnen de wezenlijke zinvragen een belangrijke rol spelen. Daarbij is het formuleren van belang: de zin van het bestaan wordt memorabel door het formuleren van memorabele zinnen. Dus als de zin goed geformuleerd is, geeft die zin aan het bestaan.

Bedankt voor deze methode

Bedankt voor deze methode. Ik wist niet dat het zo simpel was dat een bewust gekozen woordvolgorde mijn leven weer zin kon geven. Het geeft mij vertrouwen in tijden dat dit niet vanzelfsprekend is.

Ignace de Haes. ‘Ontdek je sterke verhaal. Geef je toekomst opnieuw vorm via zeven wezenlijke vragen’. Uitgever Novum Publishing. ISBN 978-99107-580-6. Paperback 130 blz. 14,90 euro.

Het boek is in elke boekhandel te koop en uiteraard ook bij bol.com en is als e-book te verkrijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *