Solliciteren en storytelling: Wordt gevonden op je profiel

“Laatst werd ik benaderd via de mail voor een functie, ze had mijn cv gevonden op Nationale Vacaturebank. Het is iets anders dan waar ik steeds op solliciteerde, maar het spreekt me wel aan, ook de cultuur van het bedrijf spreekt me aan. Eergisteren belde ze me op en gisteren hebben we al een gesprek gehad. Het gesprek ging goed en ze gaat me voordragen bij het bedrijf”

De student ik kwestie heeft een opleiding gedaan in Islamstudies en werd gevraagd voor een functie bij een bedrijf dat in alternatieve energie doet.

Dat bevestigt nogmaals dat het van groot belang is om aan je CV een profiel toe te voegen (dat zet je onder je adresgegevens). In dat profiel zet je in een paar memorabele zinnen wie je bent en wat je drijfveren zijn. Memorabel betekent dat je onthouden wordt. Dat is belangrijk om dat je niet alleen een baan zoekt, maar ook omdat je gevonden wordt en misschien wel door een verrassende werkgever waar je in eerste instantie helemaal niet aan dacht.

Solliciteren en storytelling methode is deze studente tot het volgende profiel gekomen. ‘Survivalrun is mijn sport, een zware en veelzijdige vorm van duursport waarbij hardlopen wordt afgewisseld met het overwinnen van obstakels. Hiervoor is kracht, lenigheid en techniek nodig. Eigenschappen die ik ook kan inzetten in mijn werkzaamheden.’

Zij is gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *